Βαγγέλης Βερτόπουλος

Οι αθλητές που προπονεί έχουν κατακτήσει από το 2006 14 Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες και συνολικά πάνω από 35 Πανελλήνιες νίκες, ενώ έχουν διακριθεί και στο εξωτερικό με πιο σημαντική την 7η θέση του Αρίωνα Αμπαστάδο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βουδαπέστης.

Περισσότερα...

Ξίφος Μονομαχίας

Epee

close

Αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) στο τμήμα Επιχειρησιακής Έρευνας & Marketing και εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες (ΝΟΥΝΟΥ – FRIESLAND HELLAS, Johnson & Johnson) στους τομείς Trade Marketing, Sales Analysis, Category Management & Sales.

Στη συνέχεια σπούδασε Ψυχολογία στο London Metropolitan University. Εργάζεται συμβουλευτικά με παιδιά και γονείς στους τομείς του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και τις Σχέσεις Γονέων – Παιδιών.

Υπήρξε αθλητής Μοντέρνου Πεντάθλου με προκρίσεις και συμμετοχές σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Πανελληνιονίκης Ξιφασκίας στις κατηγορίες Εφήβων, Νέων και Ανδρών.

Ως συνέχεια της αθλητικής του πορείας, ασχολήθηκε με την προπονητική. Διπλωματούχος Προπονητής Ξιφασκίας με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, από το 2006 είναι βασικός προπονητής Ξίφους Μονομαχίας στον Α.Ο. Οδυσσέα Χαλανδρίου.

Εκπαιδεύτηκε στην προπόνηση υψηλού επιπέδου από τον Dr Octavian Zidaru στο Σεμινάριο Προπονητών Ξίφους Μονομαχίας της FIE στη Βουδαπέστη. Από το 2007 είναι βοηθός Ομοσπονδιακός Προπονητής Ξιφασκίας στο Ξίφος Μονομαχίας.

Χρυσούλα Σπηλιοπούλου

Αθλήτρια στο Ξίφος Ασκήσεως, στον Αθηναϊκό Όμιλο Οπλομαχίας από το 1995 έως και το 2006, με συμμετοχές σε Πανελλήνιους και Διεθνείς αγώνες. Πανελληνιονίκης στις κατηγορίες Παγκορασίδων, Νεανίδων, Νέων Γυναικών και Γυναικών.

Περισσότερα...

Ξίφος Ασκήσεως

Fleuret

close

Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. του 2008 με ειδικότητες ξιφασκία και ιστιοπλοïα και άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος στην Ξιφασκία.

Διετέλεσε βοηθός προπονητού το 2007 στον Αθηναϊκό Ο.Ο. Το 2008 ήταν βασική προπονήτρια στον Αθηναϊκό και παράλληλα βοηθός προπονητού στον Α.Ο.Οδυσσέα Χαλανδρίου. Από το 2009 έως και σήμερα είναι η βασική προπονήτρια στο Ξίφος Ασκήσεως στον Α.Ο.Οδυσσέα Χαλανδρίου και από το 2011 και στον Ηλυσιακό.

Ενεργή συμμετοχή σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό:

  • -"Η Γαλλική Σχολή Ξιφασκίας, δομή, ανάπτυξη και προπονητικά χαρακτηριστικά" Ελλάδα
  • -"Προπόνηση αρχαρίων στο άθλημα της Ξιφασκίας" Ελλάδα
  • -"Stage de perfectionnement des maitres d'armes femmes au fleuret et a l'eppe" Βουδαπέστη
  • -"International stage for fencing Coaches" Ιταλία